Hírek

2008.12.06. 06:48

A Baltikum meghódítására indult a Delta

A 12. Fekete Éjszakák Nemzetközi Filmfesztiválon háromszor is a nézők elé kerül Mundruczó Kornél Delta című filmje Tallinnban. A mustra vasárnapig tart.

R. V.

Mundruczó alkotása ezúttal nem a versenyfilmek között, hanem a világ filmművészetének élvonalát képviselő 24 más alkotással együtt a Fórum nevű szekcióban szerepel. A mozit a nézők eredeti hanggal és angol, valamint észt nyelvű feliratozással láthatják. A Delta jövőre a három balti államban, Lettországban, Litvániában és Észtországban is a mozikba kerül. A művet itthon szeptemberben mutatták be.

A cselekmény kiindulópontja, hogy a főhős, egy hallgatag fiatalember visszatér a Duna-deltába. Ez a világtól elzárt, vad vidék, vízi utak, apró szigetek és a nádas labirintusa. Lakói teljesen elszigetelődtek a külvilágtól. A fiú, aki gyermekkora óta nem járt itt, megismerkedik addig nem látott húgával, és hozzáköltözik annak vízparti kunyhójába. Együtt kezdenek el építeni egy lábakon álló házat távol mindentől és mindenkitől, a tó közepére. Egy napon meghívják a falubelieket egy közös lakomára, ám a helyiek nem fogadják el kapcsolatukat. A legfontosabb szerepekben Lajkó Félixet, Tóth Orsolyát, Monori Lilit, Gáspár Sándort láthatja a közönség.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva