Hírek

2008.12.03. 10:03

A filmvilág hírei

A mai hírekből megtudhatják, miért nem rendez Clooney, hogyan készíthet bárki Madagaszkár-klipet, és hogy milyen filmben láthatjuk legközelebb Angelina Joliet.

BAMA

Kikosarazták Clooneyt
 
Hiába akart rendezni George Clooney, végül Ron Howardra bízták a Frost/Nixon című film elkészítését. Clooney nem nevezhető zöldfülűnek a szakmában, egy tévésorozat epizódjai mellett a Good Night, and Good Luck, valamint az Egy veszedelmes elme vallomásai című film megrendezése fűződik a nevéhez, és valamennyi produkció jól sikerült. Ron Howard neve mégis jobban cseng, hiszen ő készítette többek között az Apollo 13-at és az Oscar-díjas Egy csodálatos elmét.

– A Frost/Nixon sztorija hihetetlenül izgalmas, nagyon bánom, hogy nem én rendezhettem meg a filmet – mondja Clooney. – Richard Nixon, a bukott elnök nagyszabású tévéinterjúban akarja magyarázni a bizonyítványát, azzal a céllal, hogy emlékművet állítson önmagának az utókor számára. Kiválaszt magának egy szerinte nem túl nagy kaliberű tévés személyiséget, Frostot, hogy mikrofonállványul szolgáljon. Csakhogy kiderül: Frost méltó ellenfél Nixon számára. Csapdába csalja a ravasz exelnököt, és arra kényszeríti, hogy valódi arcát mutassa a nézőknek.

A Frost/Nixon egy nagy sikerű színdarab filmes adaptációja. Nem beszélő fejes mozi: a két ellenfél párharca közben megelevenedik egy egész korszak, amikor Amerika megtanulta, hogy a nagyságnak ára van. (Frost/Nixon – hazai bemutató: 2009. január 29.)
 
 
Csinálj magadnak Madagaszkár-klipet, és nyerj egy utat Fokvárosba!
 
Bárki elkészítheti a saját Madagaszkár 2 zenés videóját! Csak ide kell kattintani: http://www.mtv-madagascarmovie.com/hu/, követni a magyar nyelvű útmutatót, és máris megelevenedik a kedvenc karakter, felcsendül a zene, és beindul a buli. A helyszíneket és a speciális effektusokat is lehet variálni, így a lehetőségek száma végtelen. A honlap látogatói egy nyereményjátékra is jelentkezhetnek: a nyertes családjával együtt Fokvárosba utazhat, hogy megismerje Dél-Afrika egzotikus tájait.

 
Mark Wahlberg szabad folyást engedett
 
Azon kapták Los Angelesben Mark Wahlberget, hogy nyilvánosan vizel a járdaszegélyen. A dolog már csak azért is furcsa, mert másodpercekkel korábban jött ki egy kávézóból, ahol igénybe vehette volna a mellékhelyiséget. A mintegy 20 másodperces mutatványnak tucatnyi szemtanúja volt, akik nem győztek csodálkozni a sztár viselkedésén. Rendőr szerencsére nem volt a közelben, így Mark megúszta a bírságot.
Mark Wahlberget a fentinél hálásabb szerepben láthatjuk majd a Lovely Bones című filmben, amelyet Peter Jackson (A Gyűrűk Ura, King Kong) rendez. A thrillerben Mark egy olyan apát játszik, akinek meggyilkolják a kislányát, és a tragédia után csak a bosszú élteti. (Lovely Bones – hazai bemutató: 2009. november)
 
 
Az internetezők szerint Angelina nem terhes
 
Minden héten felröppen a hír, mely szerint Angelina Jolie megint terhes, aztán persze rögtön jön is a cáfolat. A jelenség nyomán már szavazni lehet a kisgyerekes szülőknek szóló Parentcenter nevű portálon. Több tízezer szavazat érkezett. Az internetezők már szkeptikusak Angie-t illetően, mert 52 százalékuk szerint nem terhes, 29 százalékuk szerint igen, 19 százalékukat pedig nem érdekli a dolog. Ez utóbbiak közé tartozhat az a szülő, aki a következő megjegyzést fűzte a szavazáshoz: minek úgy szaporodni, mint a nyulak? Angelina Jolie-t legközelebb az Elcserélt életek című drámában láthatjuk. A kritikusok egybehangzó véleménye szerint alakításáért Oscart is kaphat februárban. (Changeling – hazai bemutató: 2009. február 12.)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva