Hírek

2008.12.16. 06:08

Angol, amerikai és olasz színészekkel a Viszkis története

Dobray György filmrendező hamarosan elkezdi forgatni a viszkis rabló életéről szóló játékfilmjét.

D. T.

A rendező a film.hu nevű internetes portálnak elmondta: Ambrus Attila egykori jégkorongozó, majd bankrabló történetének megfilmesítése már 2005-ben felvetődött, közvetlenül az után, hogy az HBO riportfilmet készített Ambrusról, a Discovery Channel dokumentumfilmet forgatott róla, Julian Rubinstein pedig riportregényben írta meg a történetét. Ez utóbbi műből a Warner szeretett volna hollywoodi mozit gyártani (egy időben Johnny Depp tűnt esélyesnek a főszerepre).

A filmhez a magyar rendező azóta sikeresen összegyűjtötte a forrásokat – a végső költségvetés 10 millió dollár, azaz körülbelül 2 milliárd forint lesz –, és sikerült megtalálnia azt a három külföldi színészt, aki a külföldi forgalmazás sikeréhez mindenképpen szükséges volt. Az angol, amerikai, olasz szereplők neve viszont csak a szerződés aláírása után lesz nyilvános.

Dobray szeretné, ha a forgatás még a télen elindulna. Úgy tervezi, hogy az első képsorokat a romániai havasokban venné fel, ott, ahol Ambrus Attila életének története is elkezdődött.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva