Hírek

2008.12.23. 15:15

Az Aeroflot lehet a Malév új tulajdonosa

Orosz kézből orosz kézbe kerülhet a Malév. A legfrissebb hírek szerint legalábbis a légitársaság jelenlegi tulajdonosai – köztük az AirUnion orosz légiipari konszernt ellenőrző Borisz Abramovics milliárdos – átadnák (eladnák) részvényeiket az Aeroflot orosz nemzeti légicégnek.

AS-Network

A múlt hét végén felröppent hírt most Mihail Polubojarinov, az Aeroflot vezérigazgató-hrelyettese is megerősítette. A tranzakció nem közvetlenül zajlana, a Malév-részvények első körben ugyanis a légitársaságot hitelező orosz Vnyesekonombankhoz kerülnének és csak onnan az Aeroflothoz. Az orosz nemzeti légitársaság számára a flottája miatt a Malév jó vásár lenne – mondta Polubojarinov.

Az Aeroflot tulajdonosi megjelenése ugyanakkor nem lenne olyan egyszerű, mint elsőre hangzik, hiszen a Malév csak a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő jóváhagyásával, az eredeti privatizációs szerződés betartásával és az ahhoz szükséges garanciák betartásával cserélhet gazdát. A Malév részvényeire az államnak visszavásárlási joga is van a privatizációtól számított öt éven belül.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva