Hírek

2008.12.30. 16:42

Az amstetteni rém áldozatai elhagyhatták a kórházat

Nyolc hónapig tartó kezelés után elhagyta az Amstetten-Mauer-i idegszanatóriumot Elizabeth Fritzl és hat gyermeke – jelentette be a család ügyvédje.

BAMA

Christoph Herbst nem árulta el, hogy az amstetteni rém néven elhíresült Josef Fritzl áldozatait pontosan mikor bocsátották el a kórházból és hová költöztek. Mint mondta, a 42 éves asszony és gyermekei új életet akarnak kezdeni.

A bűnügy kipattanása óta a hatóságok teljesen elszigetelték a héttagú családot a külvilágtól, leginkább a tolakodó sajtótól. A novemberben elkészült Fritzl elleni vádirat pontjai között emberölés, nemi erőszak, vérfertőzés, súlyos kényszer alkalmazása, személyes szabadság korlátozása és rabszolgasorban tartás szerepel.

A világszerte nagy port felvert eset áprilisban robbant ki. Akkor derült fény arra, hogy a hetvenhárom éves Josef Fritzl a házuk pincéjében 24 éven át fogságra és vérfertőző viszonyra kényszerítette lányát, akitől hét gyermeke született. Az egyik csecsemő háromnapos korában megbetegedett és meghalt, holttestét a férfi elégette egy kályhában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva