Hírek

2008.12.20. 09:48

Az olimpiai aranyérmes is indul a Giro d'Italián

Az olimpiai aranyérmes és kétszeres világbajnok Fabian Cancellara is jelezte, hogy indul a 2009-es olasz kerékpáros körversenyen, a Giro d'Italián.

mti

A centenáriumi viadalon olyan sztárok rajtolnak, mint a Tour de France hétszeres győztese, az amerikai Lance Armstrong, az idei Touron diadalmaskodó spanyol Carlos Sastre, az elmúlt két Tour de France-on egyaránt második ausztrál Cadel Evans, valamint az olasz Damiano Cunego, Ivan Basso és Danilo Di Luca. A világ legjobbjai közül így szinte csak a címvédő és már mindhárom nagy körversenyen győztes spanyol Alberto Contador nem indul a május 9. és 31. közötti, Velencéből rajtoló és Rómában záruló, közel 3400 km-es viadalon.

A 27 esztendős Cancellara az időfutamban végzett az első helyen Pekingben, két vb-aranyérmét 2006-ban és 2007-ben gyűjtötte be. A kínai fővárosban rendezett ötkarikás mezőnyversenyben bronzérmes lett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva