Hírek

2008.12.03. 05:41

Az utasokra is jut majd a MÁV-Cargo árából

Megérkezett a MÁV számlájára az a 102,5 milliárd forint, amit az osztrák Rail Cargo Austria (RCA) fizetett a vasúti teherszállítmányozási vállalkozásért. Az egyesülés után a 11 ezer embert foglalkoztató vállalat tervei között az szerepel, hogy évente több mint 141 millió tonna árut továbbít majd – hangzott el MÁV és az RCA közös budapesti sajtótájékoztatóján.

europress

Az Európai Unió versenyjogi hivatala novemberben rábólintott: megvásárolhatja a Rail Cargo Austria a MÁV Cargo-t. Az előszerződést ugyan már 2008. január 2-án megkötötték, a versenyjogi hivatal azonban kikötötte: csak akkor jöhet létre az üzlet, ha az RCA megválik a GYSEV-től.

Heinczinger István, a vasúttársaság vezérigazgatója azt mondta: a 102 milliárd egy részét hiteltörlesztésre, beruházásokra, az utastájékoztatás korszerűsítésére fordítják. Ekkora összegről azonban az igazgatóság már nem dönthet, így a 102,5 milliárd forintról a tulajdonos, a magyar állam rendelkezik. Günther Riessland, az RCA igazgatóságának tagja azt mondta: az RCA a következő években több mint 40 milliárd forintot fektet a vállalkozásba, és a cég nem tervez elbocsájtásokat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva