Hírek

2008.12.28. 16:01

Bizarr emberrablás Skóciában

Az utóbbi évek legbizarrabb nagy-britanniai emberrablási ügyében nyomoz a skóciai rendőrség, amely tíz nap után, saját kocsijának csomagtartójában talált meg egy elrabolt kórházi ápolónőt.

BAMA

A 38 éves Magdeline Makola, aki Dél-Afrikában született, de brit állampolgár, még december közepén tűnt el. Mikor nem jelent meg munkahelyén, az edinburghi Royal Infirmary kórházban, a rendőrök keresni kezdték. Egy járőr végül karácsony másnapján, a Glasgow-hoz közeli Airdrie kisvárosban, egy parkoló piros Vauxhall Astra csomagtartójából hangokat hallott, és amikor kinyitották a kocsit, előkerült a hálóinget viselő, teljesen kihűlt és kiszáradt ápolónő.

A skót rendőrség vasárnap őrizetbe vett egy 35 éves férfit Magdeline elrablásának gyanújával, és vádat is emeltek ellene. A bűncselekmény indítéka azonban egyelőre nem ismert, mint ahogy az sem, hogy a nővér - akit az őt ért trauma miatt még nem sikerült teljesen kihallgatni - a tíz napot végig a kocsi csomagtartójában töltötte-e.

Szakértők szerint ez elvileg nem lehetetlen, bár étel és főleg folyadék nélkül, ráadásul az idei, szokatlanul fagyos brit télben az ápolónő ennyi időt valószínűleg nem bírt volna ki az autóban. A rendőrség nem közölte az őrizetbe vett férfi kilétét, de Magdeline állítólag korábbról ismerte az illetőt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva