Hírek

2008.12.23. 12:52

BRFK: Nőket figyelt ki, követte őket, erőszakoskodott velük

Elfogta a rendőrség azt a 32 éves budapesti férfit, aki a gyanú szerint metrómegállóknál figyelt ki 20-30 év közötti nőket, követte őket és a lakásukba bejutva egyebek között vetkőzésre és orális szexre kényszerítette őket – mondta Bodnár Zsolt dandártábornok budapesti sajtótájékoztatóján.

mti

A férfit hétfőn fogta el a rendőrség. Előző nap ismét követett egy nőt, a kiszemelt áldozat azonban nem engedte be a kapun, majd értesítette is a rendőrséget a gyanúsan viselkedő, bekötött fejű férfiról. Bodnár elmondta, hogy az erőszakos bűncselekmények miatt többszörösen büntetett előéletű férfi korábban verekedésbe keveredett, ezért volt bekötve a feje, s ennek alapján is találtak rá. A rendőrség hét esettel hozta összefüggésbe a férfit, aki a sértetteket a Pöttyös utcai, az Ecseri úti valamint a Határ úti metrómegállótól követte hazáig. A támadó rendszerint fiatal nőket szemelt ki, akikről úgy vélte, hogy egyedül élnek. Több esetben úgy jutott be a lakásba, hogy azt hazudta az áldozatnak: egy biztosítótól érkezett és a szomszédnak szeretne üzenetet hagyni. Amikor a nő bement a lakásba papírért és íróeszközért, a férfi követte őt.

A gyanú szerint az első bűncselekményt május 4-én követte el, akkor a lakásba bejutva késsel fenyegette áldozatát, de a nő ellenállt, ezért rövid idő múlva távozott. Két nappal később a IX. kerületben egy másik nőt vetkőzésre kényszerített, ám a szomszéd megzavarta a történést, ezért a tettes elmenekült. A nyomozók szerint ezt követően a férfi egyre durvábbá és erőszakosabbá vált, az újabb bűncselekmények helyszíneiről már értékeket is magával vitt. Az egyik lakásból egy laptopot vitt el, amit a rendőrök a gyanúsított segítségével egy bizományosnál megtaláltak.

Ezen túlmenően azonban a férfi nem működik együtt a nyomozókkal, nem tett beismerő vallomást. Vannak olyan helyszínek, ahol sikerült az ujjlenyomatait rögzíteni, illetve a hét sértettből öt száz százalékosan, a másik kettő pedig nyolcvan százalékosan felismerte. A férfit egyebek között kényszerítéssel, magánlaksértéssel, szemérem elleni erőszakkal és kifosztással gyanúsítja a BRFK, a gyanúsított előzetes letartóztatásáról a bíróság a nap folyamán dönt. A nyomozók további sértettek jelentkezését is várják.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva