Hírek

2008.12.23. 10:01

Délutánra a vonatok többsége menetrend szerint közlekedhet

A vasutas sztrájk hétfő éjféli felfüggesztését követően várhatóan kedd délutánra a belföldi vonatok mintegy nyolcvan százaléka menetrend szerint tud közlekedni - mondta kedd hajnalban a MÁV Zrt. sajtófőnöke.

mti

Kavalecz Imre közölte: hétfőről keddre virradó éjszaka a szerelvények többségét arra az állomásra vitték, ahonnan menetrend szerint a reggeli, délelőtti órákban el kell indulniuk. Ezt követően folyamatosan és fokozatosan fog beindulni a forgalom. Kavalecz tájékoztatása szerint először az InterCity járatok, majd a távolsági gyorsvonatok, végül pedig a személyvonatok is elindulnak. Az elővárosi közlekedés beindulását már a délelőtti órákban érzékelni lehet majd - mondta.

A MÁV reményei szerint a teljes menetrend 24 órán belül, vagyis a december 24-re, a szerda hajnali üzemkezdetre állhat helyre. A sajtófőnök közölte: a nemzetközi járatok érkezését és indulását a délutáni órákra lehet várni. A közlekedés helyreállításáról a MÁV értesítette az érintett országok vasúttársaságait a munkabeszüntetés felfüggesztése után. Kavalecz Imre hangsúlyozta: a MÁV azt kéri az utazni szándékozóktól, hogy indulás előtt érdeklődjenek a pályaudvarokon, illetve a MÁV információs vonalán.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva