Hírek

2008.12.15. 14:59

Egy kiló marihuánát utaztattak a buszon

Több mint egy kilogramm marihuánát találtak egy moldáv autóbuszon szállított csomagban a pénzügyőrök a kiszombori határátkelőhely közelében - közölte a vám- és pénzügyőrség hétfőn az MTI-vel.

BAMA

A határrendészek az útlevél-ellenőrzés során a hétvégén belépésre jelentkező busz utasai között fölfedeztek két, vámorgazdaság miatt körözött román állampolgárt, illetve egy harmadik személyt, akivel szemben beutazási és tartózkodási tilalom van érvényben - mondta Némedi Varga Éva, a Vám- és Pénzügyőrség Dél-alföldi Regionális Parancsnokságnak sajtóreferense.

Hozzátette: a vámosok ezért az autóbusz és az utasok átvizsgálásáról döntöttek.

A pénzügyőrök kérdésére az utasok elmondták, hogy nem visznek magukkal jövedéki terméket, a raktérből azonban előkerült egy csomagként feladott papírdoboz, amelyben több mint egy kilogramm marihuána volt elrejtve - tudatta a százados.

A vámosok a kétmillió forint értékű kábítószert lefoglalták, és ismeretlen tettes ellen kábítószerrel visszaélés megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva