Hírek

2008.12.01. 14:53

Elindult a digitális tévéadás: máris perli a TV2 az Antenna Hungáriát

Egyelőre nem fogható a TV2 a hétfőn indult digitális földfelszíni hálózatán, pedig állítólag szeretnének felkerülni, csakhogy az Antenna Hungária a csatorna szerint elfogadhatatlan, erőfölényét tükröző szerződést ajánlott. A TV2 bírósághoz fordult.

BAMA

„Nem vezettek eredményre a TV2 és az Antenna Hungária Zrt. valamint az Antenna Digitális Televízió Műsorterjesztő Kft. között folytatott tárgyalások”, noha a társaság mindent megtett annak érdekében – írta közleményében a cég, jelezve: nem álltak el attól a szándékuktól, hogy felkerüljenek a digitális hálózatra. A digitális földfelszíni televíziós sugárzás hétfőn kezdődött meg Magyarországon, egyelőre csak a Duna Televízió adásaival, mivel más csatorna nem kötött szerződést az Antenna Hungáriával.

A MinDig TV szolgáltatás Budapest, Kabhegy és Szentes adóállomások körzetében indult, mintegy 60 százalékos lakossági lefedettséggel. A szolgáltatás igénybevételéhez megfelelő szélessávú tetőantenna, valamint egy DVB-T MPEG-4 HD dekóder, vagy egy ilyen tunerrel felszerelt televízió szükséges.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva