Hírek

2008.12.18. 19:53

Előzetesbe kerülhetnek a munkaügyi főfelügyelők

„A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) kezdeményezte az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség két vezető tisztségviselőjének előzetes letartóztatását” – mondta csütörtökön Csécsi Soma, az NNI helyettes szóvivője. A két férfit többrendbeli hivatali visszaéléssel gyanúsítják.

europress

Szerda reggel vették őrizetbe a főfelügyelőség elnökét, Papp Istvánt és az ellenőrzési főosztály vezetőjét, Cseke Zoltánt. Mindkettejüket hét rendbeli hivatali visszaéléssel gyanúsítják, a gyanú szerint munkaügyi szabálytalanságok miatt elmarasztalt cégeknek olyan hamis igazolásokat állítottak ki, amelyek felhasználásával a vállalkozók közbeszerzési pályázatokon indulhattak és állami támogatásokat igényelhettek. Az NNI gazdaságvédelmi főosztálya egy időben több helyszínen, így a munkaügyi főfelügyelőség irodáiban is házkutatást tartott; a nyomozók dokumentumokat és számítógépeket foglaltak le.

November 5-én a szervezet közép-magyarországi dolgozói közül hivatali visszaélés megalapozott gyanúja miatt már négy személyt büntetőeljárás alá vontak, a nyomozás során beszerzett adatok alapján került sor szerdán a két vezető beosztású köztisztviselő őrizetbe vételére.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva