Hírek

2008.12.01. 17:08

Eltemették a meggyilkolt kiskunlacházi kislányt

A kiskunlacházi katolikus temetőben hétfőn kísérték utolsó útjára azt a 14 éves kislányt, akit november 23-án hajnalban gyilkoltak meg a település művelődési háza közelében lévő ligetben.

BAMA

A szertartáson több mint ezren vettek részt. A család kérésére a szertartás a sajtó teljes nyilvánosságának kizárásával zajlott. A temetésen semmiféle rendzavarás nem történt.

Répás József, a Pest megyei település polgármestere az MTI-nek elmondta, hogy az önkormányzat egymillió forintot ajánlott fel a  tettes nyomára vezetőjének, de eddig még senki nem jelentkezett  ezért az összegért, így eleve megkérdőjelezhető a településen keringő szóbeszéd, amely szerint többen már tudni vélik, ki lehet a bűncselekmény elkövetője. A rendőrség a hét közepére ígérte, hogy adatokkal szolgál a tragédiával kapcsolatban - tette hozzá.

Arról is szólt, hogy félreértésen alapulhatott a pénteki tüntetésen elhangzott beszédének az „elég volt a roma erőszakból” kijelentése, mert ezt nem a gyilkossággal kapcsolatban tette, hanem  ezzel általában a faluban az utóbbi hónapokban elszaporodott bűncselekményekre utalt. „A lopások, fenyegetések legalább is részben roma elkövetőkhöz köthetők” - magyarázta. A falu vezetése a közbiztonság megerősítésére térfigyelő kamerákat szereltetett fel a település forgalmasabb pontjain. A polgármester szeretné elérni, hogy egy 8-10 főből álló rendőrőrs létesüljön a kilencezer lakosú Kiskunlacházán. A polgárőrség hatáskörének kiszélesítését is fontosnak tartaná, szerinte ez törvényi úton lehetséges.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI megkeresésére elmondta, hogy továbbra is nagy erőkkel nyomoznak a  kiskunlacházi bűncselekmény felderítésén, több értékes információval  is rendelkeznek ez ügyben, ám eddig még nem vettek őrizetbe senkit. Bényi Mónika megerősítette, a nyomozás érdekében további információkat egyelőre nem ad a rendőrség.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva