Hírek

2008.12.03. 12:03

Fékeznék az iskolai erőszakot

Az iskolai erőszakról rendez konferenciát csütörtökön Budapesten az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A rendezvényt december 11-én Pécsett, február 5-én Veszprémben, február 12-én Debrecenben követi hasonló tanácskozás.

dt

Az intézet most induló projektjeiben és rendezvényein – országosan elismert szakemberekből álló testület felügyeletével – újszerű módszerekkel, gyakorlati példákon keresztül mutatják be az alkalmazható jó gyakorlatokat és az úgynevezett alternatív vitarendezés módszerét.

Az Iskola Biztonságáért Bizottság még nyáron alakult meg az oktatási miniszter kezdeményezésére. Ez a testület nem csupán elméleti megoldásokat keres: konkrét cselekvési tanácsokkal válaszol az oktatásügy égetően fontos kérdéseire. A grémium javaslata alapján az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet a nyári „Konferencia a biztonságos iskoláért” szakmai értekezletén egy olyan átfogó programot indított, melynek egyik legfontosabb célja, hogy a programra nyitott iskolákba bevezesse – mintegy intézményesítse – a hatékony konfliktuskezelést, valamint az alternatív vitarendezést.
 
A program keretében idén már több magyarországi helyszínen – Kecskeméten, Szombathelyen, Szolnokon, Noszvajon, Alsóörsön, Szomolyán, Sellyén, valamint Papkeszin – kezdeményeztek beszélgetéseket, tartottak fórumokat, amiket konferencia-sorozat követ. A konferenciák célja a párbeszéden és a közös gondolkodáson túl a követendő modellek, jó gyakorlatok bemutatása, megvitatása és terjesztésük ösztönzése.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva