Hírek

2008.12.02. 14:38

Gyurcsány jövőre újból reformokba kezdene

A reformok újabb hullámát indítaná el jövőre Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, aki a Reformszövetség vezetőivel konzultált. A testület szerint is elengedhetetlen változtatásokra van szükség Magyarországon, de ezek az emberektől is áldozatot követelnek.

Ambrus Vilmos

[caption id="" align="alignleft" width="465"] Gyurcsány Ferenc a jövő évtized elején bevezetné az eurót - FOTÓ: KERÉK ÁGNES
[/caption]„A reformpolitikának nincs alternatívája" - mondta a kormányfő, miután konzultált Demján Sándorral, a Reformszövetség és Pálinkás Józseffel, a Magyar Tudományos Akadémia elnökével. Gyurcsány úgy fogalmazott, szeretné, ha a reformok második hulláma kezdődne el jövőre. A miniszterelnök konkrét célként az euró jövő évtized elején történő bevezetését és a magyar bérek uniós átlaghoz való közelítését jelölte meg.

Pálinkás József szerint a gazdaságban, az önkormányzati szférában és az adórendszerben kell változtatásokat véghez vinni. Ehhez a Reformszövetség január végére, február elejére konkrét terveket fog készíteni. Pálinkás ugyanakkor kitért arra, hogy a változtatások mindenki részéről áldozatokat követelnek. A Reformszövetség az Országos Érdekegyeztető Tanácsban képviselt kilenc munkaadói szervezet vezetői, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke és a Magyar Tudományos Akadémia volt és jelenlegi elnökeinek részvételével a múlt héten alakult meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva