Hírek

2008.12.19. 08:04

Gyurcsány szerint elmaradhat a közalkalmazottak sztrájkja

Valószínűleg elmarad a közalkalmazottak január 12-re meghirdetett, általános sztrájkja.

BAMA

A miniszterelnök az MR1 Kosssuth Rádió 180 perc című műsorában elmondta, hogy értesülése szerint hajnalban létrejött a bérmegállapodás mintegy húsz szakszervezettel. Eszerint 180 ezer forint havi jövedelemig mindenkinek a fizetését kiegészítik havi 10 ezer forinttal.

Gyurcsány Ferenc arról is beszélt, hogy meglepte a konzultációra hívott Orbán Viktor elutasítása, mert az elmúlt 60 év legsúlyosabb világgazdasági válságának közepette természetesnek kellene lennie, hogy egyeztetnek. Gyurcsány Ferenc szerint lett volna miről beszélni, példaként az adóreformot említette, és ámításnak nevezte a radikális adócsökkentést sürgető fideszes javaslatot.

Két szakszervezet mondott nemet

Húsz szakszervezet fogadta el a kompromisszumot, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete és a Munkástanácsok nem – erősítette meg Varga László, a Szakszervezetek Együttműködési Fórumának elnöke. Elmondta azt is, hogy a szakszervezetek vállalták: tartózkodnak a bérhez kapcsoló sztrájk szervezésétől addig, amíg jövőre az első félévi adatok alapján át nem tudják tekinteni a közszférában dolgozók keresetének alakulását.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva