Hírek

2008.12.02. 14:50

Hogy újból legyen magyar kapitalizmus

Orbán Viktor szerint Magyarország nem alagútban, hanem gödörben van, de még aknamezőre is kerülhet, ha a jelenlegi kormány vezeti tovább. A Fidesz elnöke újjáépítené a magyar kapitalizmust.

Ambrus Vilmos

[caption id="" align="alignleft" width="465"] Orbán: a kormány egyszer az MDF-et, egyszer az SZDSZ-t vásárolja meg egy parlamenti szavazáshoz - FOTÓ: KERÉK ÁGNES
[/caption]Gyurcsány Ferenc után Orbán Viktor is konzultált a Refomszövetség vezetőivel. Orbán Pálinkás Józseffel, a Magyar Tudományos Akadémia elnökével tartott sajtótájékoztatóján a megbeszélés után azt mondta, négy területen van szükség refomra. Mindenekelőtt át kell alakítani a politikát és a kormányzatot, de változtatásra van szükség az adórendszerben, a foglalkoztatás- és a fejlesztéspolitikában. Refomokra szükség van - hangoztatta a Fidesz elnöke. "A cél a magyar kapitalizmus újjáépítése, ami jó a magyar embereknek és a Magyarországon beruházóknak" - mondta Orbán.

A politikus úgy látja, az ország nem alagútban, hanem gödörben van, de a kormány még aknamezőre is viheti az országot. A kabinetről egyébként azt is mondta Orbán, nem vezet sehova, ha a kormány egyszer az MDF-et, egyszer az SZDSZ-t vásárolja meg egy parlamenti szavazáshoz. Pálinkás József a Reformszövetség képviseletében arról beszélt, meg kell nyerni a magyar közvéleményt, hogy álljon a reformok mellé.

Ambrus Vilmos Orbán Viktor Orbán: az ország nem alagútban, hanem gödörben van, de a kormány még aknamezőre is viheti az országot - FOTÓ: KERÉK ÁGNES -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva