Hírek

2008.12.27. 12:31

Izrael légicsapásokat mért a Gázai-övezetre

A Hamasz internetes közlése szerint Izrael légicsapások sorozatát mérte szombaton a mozgalom épületeire a Gázai övezet egész területén, pánikot okozva a palesztin lakosság körében. Peresz viszont bízik a békében.

BAMA

Legkevesebb 120 palesztin vesztette életét szombaton a Gázai övezet ellen intézett izraeli katonai akcióban - jelentette az övezetet uraló radikális palesztin mozgalom, a Hamász rádiója.

A Reuters hírügynökség orvosi forrásokra hivatkozva több mint 140 halottról számolt be. Állítólag az áldozatok között van Taufík Dzsaber, Gáza rendőrfőnöke is

A támadás szemtanúk szerint az iskolai nap végén érte a palesztin területet, s a szülők a légvédelmi szirénák üvöltés emellett kutattak gyermekeik után.

Helyszíni tudósítások szerint az izraeli harci gépek egyidejűleg legalább harminc, a Hamászhoz tartozó célpontot támadtak Gáza városában. A gázai helyzet elmérgesedése ellenére Simon Peresz izraeli államfő lehetségesnek tartja, hogy a jövő évben megszületik a közel-keleti békemegállapodás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva