Hírek

2008.12.20. 17:12

KDNP: Gyurcsány Ferenc ellenségnek tekinti az egyházakat

A KDNP szerint Gyurcsány Ferenc miniszterelnök ellenségnek tekinti az egyházakat - közölte Halász Zsuzsa, a párt szóvivője, a kormányfő Népszabadságnak adott nyilatkozatára reagálva.

mti

Gyurcsány Ferenc a szombati Népszabadságnak egyebek között azt mondta, hogy „meg kell nyomni a vészcsengőt”, mert ha így megy tovább, a házasság anyakönyvezése előbb-utóbb visszakerül az  egyházakhoz, kötelező lesz a hitoktatás, míg végül „a legfőbb hatalom” megmondja, miként kell élni és értéket választani. A kormányfő a napilapban szólt arról is, „megriasztja” őt, hogy  az Alkotmánybíróság (Ab) úgy gondolja, korlátoznia kell két embernek  azt a jogát, hogy házasságon kívül kössék össze az életüket. Mint mondta, nincs kétsége afelől, hogy nem a „közvetlen jog birodalma” határozta meg a döntést, hanem „a jognak valami többszörös áttétellel való magyarázata, amelynek a legmélyén az alkotmánybírák egyéni, konzervatív értékválasztása áll”.

Halász Zsuzsa minderre a közleményben úgy reagált: pártja felhívja Gyurcsány Ferenc figyelmét arra, hogy az Alkotmánybíróság a rendszerváltozás hajnalán azért jött létre, hogy „még magát Gyurcsány Ferencet is megakadályozza az alkotmányos útról való letérésben”. A kereszténydemokraták szerint a kormányfőnek az Ab tagjairól szóló mondatai súrolják a „véleményszabadság körét megvonó határokat”. Mint írták, valóban meg kell nyomni a vészcsengőt, de ezt Gyurcsány Ferenc miatt kell megtenni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva