Hírek

2008.12.06. 07:24

Kibújna a skatulyából

Színész, műsorvezető, egy vándortársulat alapító-vezetője. S nem véletlen, hogy rá osztották annak idején A világ legrosszabb gyereke című tévéfilm címszerepét.

Rados Virág

[caption id="" align="alignleft" width="300"] Kovács Robi: Mániákusan imádom a színházat, és szeretném magamat többféle karakterben kipróbálni
[/caption]– Tudatos döntése, hogy nem csak színész, hanem médiaszereplő is?
– Igen. Ugyanis a színjátszás az, amibe gyerekként véletlenül csöppentem bele.

– A nézők többsége a Kölyökidő című tévéműsorból ismerhette meg. Milyen hatással volt az a pályájára?
– Életem fontos része lett a kamera. Felnőtt fejjel pedig boldog vagyok, hogy komoly értékeket felmutató tévéműsor házigazdája lehetek.

– Eljut az üzenet a nézőkhöz a Főtérből, miszerint nem kell átlépni az országhatárt ahhoz, hogy az ember szépet lásson?
– Volt, aki azzal keresett meg, hogy mindig nézi az adásokat, és sorra látogatja a helyeket, amiket bemutatunk. Mert nagy kaland eljutni – mondjuk – a Grand Canyonba vagy Ausztráliába, de Vas megye, Somogy vagy a Hortobágy is lenyűgöző.

– Annak idején önt választották ki A világ legrosszabb gyereke című tévéfilm címszerepére. Tényleg rossz gyerek volt?
– Égetnivaló. Ahogy mondják, engem ez a szerep pofon csapott. A lakótelepen nap, mint nap bandáztam, fára másztam, az iskolai órákon be nem állt a szám. Háborúztam a napközis tanárral, amiért igazgatói intőt kaptam. Igaz, amikor az ünnepélyeken szavalni kellett, akkor is engem vettek elő.

Kovács Robi színész, televíziós műsorvezető, színiigazgató

SZÜLETETT: 1976. november 6.

TANULMÁNYOK: Goór-Nagy Mária Színitanoda

PÁLYA: Tévéfilmek szereplője, forgatókönyvírója, írója, műsorok vezetője. Színpadon a Merlinben, a Centrál Színházban (volt Vidám Színpad), a Karinthy Színházban, a Ruttkai Éva Színházban és más teátrumokban láthatta a közönség színészként, énekesként, táncosként, de koreográfusként és rendezőként is dolgozik.

– Az alkata megmaradt kisfiúsnak: vörös haj, kölykös vonások.
– Ez nem mindig előny. Komoly drámai szerepet például nemigen bíznak rám. Mániákusan imádom a színházat, és szeretném magamat többféle karakterben kipróbálni. Talán a hiányérzetem enyhítésére is alapítottam meg a Görbe Tükör Színitársulatot. Itt magam kreálhatok szerepeket magamnak.

– Pedig nevettetni komoly kihívás lehet.
– A Vidám Színpadon, a Charley nénjében a szerepem erről szólt. Vagy itt a Zsákbamacska című darab, amelyben epizód-főszereplő vagyok. Én játszom a szabóinast, akit összekevernek egy gróffal.

– Miért nem elég a táncos-komikus szerepkör? Azt mondják, ez a leghálásabb, és a színészek többsége imádja.
– Mert még nagyobb kihívás, hogy az ember kilépjen a skatulyából. Engem első látásra nem lehet Rómeónak elképzelni, de éppen ez lenne a megmérettetés. Szakítani a megszokottal a rendező és a nézők segítségével: ez a legnagyobb álmom.

Rados Virág Kovács Robi színész, televíziós műsorvezető, színiigazgató SZÜLETETT: 1976. november 6.

TANULMÁNYOK: Goór-Nagy Mária Színitanoda

PÁLYA: Tévéfilmek szereplője, forgatókönyvírója, írója, műsorok vezetője. Színpadon a Merlinben, a Centrál Színházban (volt Vidám Színpad), a Karinthy Színházban, a Ruttkai Éva Színházban és más teátrumokban láthatta a közönség színészként, énekesként, táncosként, de koreográfusként és rendezőként is dolgozik. Kovács Robi: Mániákusan imádom a színházat, és szeretném magamat többféle karakterben kipróbálni Kovács Róbert -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva