Hírek

2008.12.19. 17:54

Kolompár a zavarosban halászik

„Aki a roma út elé fekszik, azon át kell taposni, könyörtelenül!” – nyilvánította ki Kolompár Orbán.

Vég M.

„Aki a roma út elé fekszik, azon át kell taposni, könyörtelenül!” – nyilvánította ki Kolompár Orbán nagy tapsot kiváltva az általa vezetett Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) karácsonyi ünnepi közgyűlésén. Fenyegető kijelentéséért egyelőre nem kért bocsánatot.

[caption id="" align="aligncenter" width="460"] Fenyegető kijelentéséért egyelőre nem kért bocsánatot.
[/caption]

Erkölcsi magassága érthetetlen, hiszen az ügyészség jogosulatlan gazdasági előny megszerzésének bűntettével vádolja, mivel az OCÖ valótlan számlákkal igazolt egy 7,2 milliós tételt, amelyet egy pályázaton nyert 13 millió forintos vissza nem térítendő támogatásból hívtak le.

Kolompárt korábban verekedés, illetve lopásnak minősülő tiltott halászat miatt már bíróság elé citálták, de el nem ítélték. Mindkét eset sok éve történt. Így nem lehet azon csodálkozni, hogy néhány képviselő már a kisebbségi szervezet feloszlatását kezdeményezte.

„A romák nem várják meg lehajtott fejjel, hogy vagonokba tereljék és koncentrációs táborokba hurcolják őket” – így szól a 45 éves Kolompár másik ismert nyilatkozata. Országos hírnévre 2007-től tett szert, amióta sorozatosan szervezett ellentüntetéseket a Magyar Gárda rendezvényei ellen. A Gyurcsány Ferenc által indított Magyar Demokratikus Charta által szervezett tüntetésen is mozgósította a cigányságot.

Fő mondanivalója, hogy Magyarországon nem létezik cigánybűnözés. Saját elmondása alapján 1991 óta politizál. Alapítója volt 2005-ben az MCF Roma Összefogás Pártnak, amely elindult a 2006-os parlamenti választásokon, de az Országgyűlésbe nem jutott be. Félő, hogy egy ideig így nem is fog.

Nem volt szó gyűlöletkeltésről Kolompár Orbán beszédében, amelyet a karácsonyi OCÖ-közgyűlésen mondott el - közölte az MTI-vel ifj. Bogdán János, az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) szóvivője. Álláspontja szerint Kolompár Orbán OCÖ-elnök beszédéből egy elenyésző kis részt ragadtak ki, és azt a szövegkörnyezetből kiragadva, "hatásvadász módon" dobták a média elé.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva