Hírek

2008.12.01. 14:57

Lengyel nem akar pártok között cikázó politikusnak tűnni

Egyelőre nem lép ki a Független Kisgazda Nemzeti Egységpártból (FKNP) Lengyel Zoltán, bár a szervezet elnöksége hétvégén erre szólította fel. A most az MDF parlamenti frakciójában ülő képviselő erről hétfőn nyilatkozott az MTI-nek.

mti

Az FKNP országos elnöksége szombati rendkívüli ülésén 4:1 arányú szavazattal döntött úgy, hogy megvonja bizalmát Lengyel Zoltán országgyűlési képviselőtől és felkéri, lépjen ki a pártból. Az FKNP azt kifogásolta, hogy Lengyel Zoltán – aki idén szeptemberben jelentette be, hogy a kisgazda szervezetet akarja képviselni az Országgyűlésben – múlt kedden a parlamentben megszavazta a 13. havi nyugdíj részleges elvonását, erről azonban a párt elnökségével nem egyeztetett.

Lengyel Zoltán, aki korábban fideszes, majd független képviselő volt, és októberben csatlakozott a megszűnés előtt álló MDF-frakcióhoz, az MTI-nek azt mondta: csak a sajtóból értesült a döntésről, mert hivatalosan még nem tájékozatták, nem egyeztetettek vele az ügyben. Ezért egyelőre nem lép ki a pártból. A múlt keddi szavazások során egyébként a kisgazdapárt egy elnökségi tagjával folyamatosan egyeztetett, ezért értetlenül áll a döntés előtt. Ugyanakkor elismerte, hogy az elnökség néhány tagjával elhidegült a viszonya, mert a párt programjában számos olyan elem van – például a halálbüntetés visszaállítása vagy az OTP államosítása –, amivel nem ért egyet. Arra a kérdésre, hogy esetleg belépne-e az MDF-be, azt mondta: „nem akar pártok között cikázó politikusnak tűnni”, bár életében csak két pártnak, a Fidesznek és az FKNP-nek volt tagja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva