Hírek

2008.12.15. 16:18

Másodjára sikerült: Kóka az SZDSZ frakcióvezetője

Újabb egy éven át Kóka János az SZDSZ frakcióvezetője. A liberálisok hétfői frakcióülésén a tagok 10:6 arányban szavaztak Kókára Gulyás József ügyvivővel szemben, aki a visszalépő Fodor Gábor pártelnök helyett szállt versenybe a posztért.

Sz. B.

Az ülés levezető elnöke, Hankó Faragó Miklós elmondta: a két korábbi jelölt, Fodor és Kóka mellett Gusztos Péter frakcióvezető-helyettesre, Eörsi Mátyásra, őrá és Gulyás Józsefre is érkezett jelölés, amit csak Gulyás fogadott el. Miután Fodor Gábor visszalépett, már nem volt nehéz dolga ellenfelének – még, ha megint két fordulóra volt is szükség.

Múlt hétfőn már szavazott a képviselőcsoport, miután Fodor egy héttel korábban bejelentette: elnöki jogával élve jelölteti magát frakcióvezetőnek. A képviselőcsoport tagjai akkor három fordulóban voksoltak, de szavazategyenlőség miatt végül nem sikerült dűlőre jutniuk. Ezért halasztották el egy héttel a döntést. Fodor a történtek után felvetette, hogy Kókával együtt lépjenek vissza, és egyezzenek meg egy harmadik jelöltben. Ezt Kóka nem fogadta el. A régi-új frakcióvezető arra a kérdésre, hogy gondolkodott-e a visszalépésen, csak annyit válaszolt: a választást lezárták, és ő ezt a párt belügyének tekinti.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva