Hírek

2008.12.15. 18:42

Meghalt Horst Tappert, Derrick felügyelő megformálója

A világ televíziózásának egyik nagy legendája távozott: 85 éves korában szombaton meghalt Horst Tappert.

Gy. M.

A német színész 25 éven keresztül alakította Stephan Derrick főfelügyelőt. A müncheni nyomozó és társa, Harry Klein (Fritz Wepper) munkáját bemutató krimisorozatot a világ 104 országában adták. Rajongói között tudhatta Helmut Kohl volt német kancellárt, Umberto Eco írót, de még II. János Pál pápát is.

Jóllehet, Tappert már az ötvenes évek második felében feltűnt tévés és filmes produkciókban, az igazi áttörést a ZDF közszolgálati csatorna 1974-ben induló krimisorozata hozta meg számára. Ez volt Derrick, akinek kalandjait egészen 1998-ig, Tappert 75 éves koráig forgatták: a két nyomozó 281 epizódon keresztül üldözte Bajorország bűnözőit, 344 gyilkossági ügyet göngyölített fel, mindössze három epizódban nem aratott sikert nyomozásuk.

Tappert már évek óta súlyos cukorbetegségben szenvedett, ennek komplikációi okozták egy müncheni klinikán bekövetkezett halálát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva