Hírek

2008.12.22. 14:55

Meghiúsult bizottsági ülés a sztrájkról

Nem tudott ülést tartani az Országgyűlés költségvetési bizottsága, a testület hétfőn a vasutasok és a repülőtéri dolgozók sztrájkjával foglalkozott volna.

Ambrus Vilmos

Meghiúsult a költségvetési bizottság sztrájkkal foglalkozó ülése, mivel a képviselők nem szavazták meg a napirendi javaslatot. Előzőleg az MSZP képviselői ki is vonultak az ülésről, így tiltakozva az ellen, hogy az SZDSZ és a Fidesz kibővítette volna a napirendi pontokat. Rövid vita után a képviselők végül nem szavazták meg a napirendet, így a sztrájk-kérdés megtárgyalásából semmi sem lett.

[caption id="" align="aligncenter" width="465"] Hiába vártak - FOTÓ: DARNAY KATALIN
[/caption]

Gaskó István, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete elnöke a bizottsági ülés berekesztése után újságíróknak azt nyilatkozta: a sztrájkbizottság délután dönt arról, hogy a munkabeszüntetés karácsonykor is folytatódik-e, illetve az elégséges szolgáltatás mértékről ugyancsak délután egyeztetnek a MÁV vezetőivel.

Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője a bizottsági ülésen történteket úgy értékelte, a kormánynak határozott lépéseket kell tennie „az országban kialakult közlekedési káosz rendezése érdekében”.

A bizottsági ülésen sem a MÁV vezetői, sem Molnár Csaba közlekedési miniszter nem volt ott.

Ambrus Vilmos Hiába vártak - FOTÓ: DARNAY KATALIN -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva