Hírek

2008.12.29. 15:51

Milliós értékben foglaltak le pirotechnikai termékeket

Több millió forint értékben foglalt le a rendőrség pirotechnikai termékeket a fővárosban; a szabálysértők fejenként 50 ezer forintos pénzbírságot kaptak - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság hétfőn.

BAMA

Egy korábbi akcióban három, XVII. kerületi lakásban tartottak házkutatást, ahonnan több millió forint értékben foglaltak le különböző pirotechnikai termékeket. Három magyar férfival szemben - polgári felhasználású robbanóanyaggal és pirotechnikai termékekkel kapcsolatos szabálysértés miatt - indult eljárás. Ennek során - mint folytatják - a szabálysértőkre fejenként 50 ezer forintos pénzbírságot szabtak ki a hatóság munkatársai.

Egy másik, vasárnapi ellenőrzés alkalmával a rendőrök a XVII. kerületi Pesti út egyik üzletében tartottak ellenőrzést, ahol a cég tulajdonosának csak I. kategóriás pirotechnikai termékek kereskedelmére volt engedélye, azonban a boltban több II. és III. kategóriás terméket is árusított - írták.

Vele szemben szintén polgári felhasználású robbanóanyaggal és pirotechnikai termékekkel kapcsolatos szabálysértés miatt indítottak eljárást - fűzték hozzá.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva