Hírek

2008.12.23. 07:00

Mónika előtt nincs titok

Mónika nem csupán faggatja az embereket, saját magát sem félti kiadni. Mint mondta: nincsenek titkai, igaz, előtte sem maradhat rejtve semmi. Az alkalmazottait például kamera segítségével figyeli.

Dián Tamás

[caption id="" align="alignright" width="235"] „Ha kell, akkor üzletasszonyként viselkedem, ha pedig arra van szükség, együttérzek a stúdióban ülő vendégekkel.”
[/caption]– Jövő áprilisban lesz kilencéves a Mónika-show. Mitől ilyen sikeres ez a műsor?
– Szeretem azt gondolni, hogy ebben egy picit benne vagyok én is, illetve az a kissé provokatív hangnem, ami olykor ahhoz kell, hogy a vendégeimet szóra bírjam. A fő vonzerő azonban vélhetően az, hogy az emberek szeretnek mások életébe bekukucskálni. Olyan ez, mint egy valóságshow. Vagy azért nézik, mert izgalmas megtudni, miként élnek a gazdagok és szerencsések, vagy pedig azért, hogy utána sokan elmondhassák: mi még szerencsére nem tartunk itt.

– Ön nemrég könyvet írt az életéről. Miért adja ki magát egy olyan ember, aki mindig másokat faggat?
– Pont ezért. Ha én elvárom, hogy mások őszintén meséljenek nekem a sorsukról, problémáikról, akkor az a legkevesebb, hogy én sem húzok magam köré falakat. Szerencsére semmit sem kellett elhallgatnom, nekem ugyanis nincsenek titkaim.

– Viszont nem is maradhat rejtve ön előtt semmi. Igaz, hogy a vállalkozásának a helyszínét bekamerázta, így ellenőrizve az alkalmazottait?
– Ezt nem véletlenül tettem. Az előző helyen, amikor még fitnesztermem volt, a kamerák telepítése után érezhetően nőtt a bevétel. A mostani szalonomban ilyen változás nem történt, de azt mondom, az ördög nem alszik. A dolgozók tisztában vannak vele, hogy bármikor bármit láthatok, én pedig egy héten két-három alkalommal leülök a számítógép elé és ötletszerűen belenézek a felvételbe. Megnyugtató érzés, hogy semmi sem történhet anélkül, hogy ne tudnék róla.

– Ön a kamerák előtt bűbájos, az üzleti életben viszont kőkemény. Melyik az igazi arca?
– Ezek a szerepek elválaszthatatlanok egymástól, csak épp a helyzet változik: ha kell, akkor üzletasszonyként viselkedem, ha pedig arra van szükség, együttérzek a stúdióban ülő vendégekkel, vagy épp provokálom őket. Minden attól függ, hogy melyik tulajdonságomra van szükség.

Névjegy

Született: 1972. október 20.

Felsőfokú tanulmányai: Külkereskedelmi Főiskola

Pályája: Mielőtt tévézni kezdett, banki hitelelemzőként dolgozott. Németből és oroszból felsőfokú nyelvvizsgája van. 2001 óta a Mónika-show házigazdája.

– Soha nem akarta más műsorban is megméretni magát?
– Dehogynem! Sokszor beszéltünk erről a csatorna vezetőivel, de eddig mindig abban maradtunk, hogy még gondolkodnak a dolgon. Meg tudom őket érteni, hiszen egy sikeres produkcióban dolgozom, amihez nem szívesen nyúlnának hozzá. Talán majd, ha egyszer saját produceri irodám lesz... Akkor majd olyan műsort készíthetek, amelyben kirándulhatok más televíziós műfajokba is.

Felsőfokú tanulmányai: Külkereskedelmi Főiskola

Pályája: Mielőtt tévézni kezdett, banki hitelelemzőként dolgozott. Németből és oroszból felsőfokú nyelvvizsgája van. 2001 óta a Mónika-show házigazdája. Mónika „Ha kell, akkor üzletasszonyként viselkedem, ha pedig arra van szükség, együttérzek a stúdióban ülő vendégekkel.” -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva