Hírek

2008.12.31. 19:51

Mumbai: vallott az egyik gyanúsított

Bevallotta egy Pakisztánban elfogott szélsőséges, hogy köze volt az indiai Mumbaiban novemberben elkövetett merényletekhez - közölte szerdán egy kormányzati illetékes Iszlámábádban.

Forrás: mti

A neve elhallgatását kérő illetékes szerint a Zarar Sah nevű gyanúsított tett rövid nyilatkozatot arról, hogy része volt a dologban, de ennél többet nem árult el. Az indiai hatóságok szerint Zarar Sah és egy társa volt a november végén végrehajtott, közel 200 halálos áldozatot követelő mumbai merényletek két főszervezője. Vallomásával növekszik a nyomás Pakisztánra, hogy állítsa őket bíróság elé, vagy adja ki őket Indiának.

Zaki ur-Rahmán Lahvi (a másik elfogott gyanúsított) is együttműködik a hatóságokkal. Még nem egyértelmű, hogy a két férfinek milyen mértékben volt köze a novemberi merényletekhez - mondta az iszlámábádi kormányzati illetékes. Mindkettőjüket azzal gyanúsítják, hogy tagjai a Laska-i-Taiba militáns csoportnak. Széles körben vélik úgy, hogy a csoportot pakisztáni titkosszolgálatok hozták létre kasmíri műveletek céljaira. Kasmírt India és Pakisztán egyaránt magának követeli.

Forrás: mti -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva