Hírek

2008.12.05. 17:03

Nem lesz drágább idén a karácsonyfa

„Nem változik jelentősen a tavalyi árakhoz képest a luc- és az ezüstfenyő ára” – nyilatkozta a Magyar Kertészeti Árudák Egyesületének (Makert) elnöke a Napi Gazdaságnak.

É. S.

Szabó Fruzsina szerint mindkét fajtából elegendő mennyiségű és jó minőségű hazai vágott fenyő áll majd rendelkezésre a hét végén kezdődő karácsonyi szezonban. A vágott luc- és ezüstfenyő 90-95 százalékát főként Vas, Zala és Somogy megyében nevelik. Ezt a két fajtát elsősorban a nehezebb körülmények között élők, az idősebbek és a vidékiek veszik. A kisgyermekes családok többnyire a nagyobb, kétméteres vagy magasabb fákat választják, míg az idősebbek beérik egy-másfél méteres karácsonyfával is. A jelenlegi legnépszerűbb, de legdrágább normann fenyők 60-70 százalékát importálják, zömmel Dániából. A legolcsóbban az

A karácsonyfa méterenkénti árai

Lucfenyő 1000-2500 Ft

Ezüstfenyő 3800-5000 Ft

Normann 5000-8000 Ft

Forrás: Makert, Napi Gazdaság

idén is az erdészetektől lehet beszerezni a fenyőfát.

A kiültethető földlabdás fenyőkért – mely az összforgalom tizede – általában 20 százalékkal többet kell fizetni. A kertészetekben egyre többen keresnek kisebb földlabdás gömbfenyőket, törpefenyőket, illetve selyemfenyőket a hagyományos fajták helyett.

<!-- Nem lesz drágább idén a karácsonyfa „Nem változik jelentősen a tavalyi árakhoz képest a luc- és az ezüstfenyő ára” – nyilatkozta a Magyar Kertészeti Árudák Egyesületének (Makert) elnöke a Napi Gazdaságnak. É. S. A karácsonyfa méterenkénti árai Lucfenyő 1000-2500 Ft

Ezüstfenyő 3800-5000 Ft

Normann 5000-8000 Ft

Forrás: Makert, Napi Gazdaság Karácsonyfa -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva