Hírek

2008.12.15. 10:03

Ötszáz feketemunkást fogtak

A VII. kerületi Futó utcában lévő építkezésen, az MTV székház építkezésén illetve a IX. kerületi Balázs Béla utca egy építési területén 86 munkáltató 493 munkavállalójánál vizsgálták a foglalkoztatás jogszerűségét.

BAMA

A Csillagszóró II. célvizsgálat keretein belül is kiemelt feladatának tekinti az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség a feketefoglalkoztatás visszaszorítását. 2008. december 11-én csütörtökön az ORFK Készenléti Rendőrségével, a BRFK Bevetési Főosztályával, valamint az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium Bevándorlási és Állampolgársági Hivatalával, mint társhatóságokkal együttműködve végrehajtott akcióban Budapest három építési területén végzett az OMMF Közép- magyarországi Munkaügyi Felügyelősége ellenőrzést.

A VII. kerületi Futó utcában lévő építkezésen, az MTV székház építkezésén illetve a IX. kerületi Balázs Béla utca egy építési területén 86 munkáltató 493 munkavállalójánál vizsgálták a foglalkoztatás jogszerűségét. A feltárt nagyarányú feketefoglalkoztatásért és a külföldi munkavállalók engedély nélküli foglalkoztatásáért a vizsgálatok lezárását követően a bírság illetve a befizetésre kötelezés mértéke több tízmilliós nagyságrendű is lehet.

Ebben az évben eddig körülbelül 68 ezer feketén foglalkoztatott munkavállalót találtak az OMMF munkaügyi felügyelői. A feltárt feketemunkások közel harmadát az építőipar foglalkoztatta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva