Hírek

2008.12.27. 06:45

Sosem adná fel az álmait

A világban egyedülálló, európai Superbrands-díjjal kitüntetett telefonos adományvonalat népszerűsítő felhívásban naponta láthatjuk. Katona Klári nemcsak a kezdeményezés arca: művészi törekvései töretlenek. Nem adja fel az álmait.

Rados Virág

[caption id="" align="alignright" width="235"] „Új kifejezési formákat találni nagy érzés.”
[/caption]– Az Adományvonal arcaként milyen érzésekkel látja el a feladatot?
– Igazi örömmel. Szeretem, ha figyelni tudok azokra, akikkel kapcsolatba kerülök. Sokan megszenvedik, ha a kölcsönös figyelem egyensúlya felborul. A figyelem-érintés éltet.

– Ön egy ideje saját munkáit mutatja be. Mi indította erre?
– A fejlődés, a változás szükségszerűsége. Kész szavak címmel megjelentek írásaim, közülük tizennégy saját előadásban, a hangosmellékletben el is hangzik. Új kifejezési formákat találni nagy érzés.

– Nem fél tőle, hogy beskatulyázzák a tévéreklám-imázsba?
– Nem, mert ez társadalmi szerepvállalás. Csak rövidlátók tarthatják ennél kevesebbnek.

– Mennyire kiszolgáltatottak ma a popzenészek?
– Szerintem nagyon. Sokat tettem azért, hogy ne legyek egy a kiszolgáltatottak közül. Tágítom saját határaimat. Ha bármi felé mozdulok, tudom, miért csinálom.

Névjegy

Katona Klári énekesnő

Született: Ráckeve, 1953. október 20.

Arany Zsiráf Életmű-díjas, Emerton-díjas, Pro Caritate-díjas, a Magyar Köztársaság Érdemrend Kiskeresztjének birtokosa

Ünnepi jókívánsága: „Szeretném, ha a Karácsony igaz tükre volna annak, hogyan lehetne, kellene élni az ünnepen kívüli életet. Ne betegség, tragédia legyen, ami felébreszti az egymás iránti figyelmet! Erről szól a dalrészlet is, amit az Adományvonal-üzenetben énekelek: „Mindennap szüless, és mindennap szeress, nem érdemes csak félig élni az életet, hidd el nekem!”– A rendszerváltás önt sem kényeztette el.
– Ha a rádiójátszottságra gondol, tényleg nem. De a szerzők másfelé fordulása meghozta nekem az írást és egy új, szabad korszak kezdetét. A zeneszerzés és szövegírás örömét, a rádiós, televíziós munkákat, a lemezborító-tervezést, a gyerekekkel való törődést. Az Óvodás dalaim című, zenei oktató cédére népdalfeldolgozások, dalos játékok kerültek a kicsik tehetségének könnyebb kibontakoztatásáért.

– Készül új fellépésre?
– Felkértek, hogy állítsam színpadra a hangoskönyv írásait. Az Óvodás dalaim anyagára épülő televíziós változat hamarosan képernyőre kerül. Nem akarok a múltamból élni. Olyan lépéseket teszek, amelyekkel másoknak is segíthetek megérteni: az élet előre tartó folyamat. A kor és az élethelyzetek változása nem indokolja, hogy feladjuk az álmainkat.

Született: Ráckeve, 1953. október 20.

Arany Zsiráf Életmű-díjas, Emerton-díjas, Pro Caritate-díjas, a Magyar Köztársaság Érdemrend Kiskeresztjének birtokosa

Ünnepi jókívánsága: „Szeretném, ha a Karácsony igaz tükre volna annak, hogyan lehetne, kellene élni az ünnepen kívüli életet. Ne betegség, tragédia legyen, ami felébreszti az egymás iránti figyelmet! Erről szól a dalrészlet is, amit az Adományvonal-üzenetben énekelek: „Mindennap szüless, és mindennap szeress, nem érdemes csak félig élni az életet, hidd el nekem!” Katona Klári „Új kifejezési formákat találni nagy érzés.” -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva