Hírek

2008.12.17. 10:50

Szívelégtelenség okozta Kolonics György halálát

A Magyar Kajak-kenu Szövetség elnöke megerősítette: Kolonics György olimpiai bajnok kenus halálát a bal szívfél elégtelensége okozta.

BAMA

A Magyar Kajak-kenu Szövetség elnöke közölte: az orvosszakértői jelentés szerint Kolonics György kétszeres olimpiai bajnok kenus halálát szívtágulattal járó szívizombetegség, a bal szívfél heveny elégtelensége okozta.

"Kedden késő este tájékoztatott Tóth Gábor budapesti rendőrfőkapitány, hogy elkészült a hosszú, rendkívül részletes orvosszakértői jelentés, amelynek ez a lényege" - mondta Baráth Etele, hozzátéve, hogy tudomása szerint a BRFK szerdán vagy csütörtökön hozza nyilvánosságra az anyagot.

A jelentés elkészültét öt vizsgálat előzte meg - jelentette ki a szövetség elnöke, aki hozzátette: "Ezek között volt a bécsi doppinglaboratóriumban elvégzett is, amely negatív eredményt hozott. Bár közülünk senki nem kételkedett ebben, azért mégis megnyugvást jelent számunkra, hiszen Kolonics Gyuri tiszta életű sportember volt".

"Ezzel az ügy lezárult. A vizsgálat azért tartott ilyen sokáig, mert a rendőrség illetékesei nagyon alaposan és körültekintően jártak el, mindent kontrolláltak" - fogalmazott Baráth Etele.

A kétszeres olimpiai bajnok kenus Kolonics György idén július 15-én, edzés közben hunyt el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva