Hírek

2008.12.19. 11:30

Újra benyújtják a szakmunkás-ösztöndíjról szóló javaslatot

Az MSZP képviselői önálló indítványként a lehető leghamarabb újra benyújtja a szakmunkás-ösztöndíj bevezetéséről szóló törvénymódosító javaslatot – mondta pénteken Budapesten Filló Pál.

mti

Az Országgyűlés foglalkoztatási és munkaügyi bizottságának szocialista alelnöke sajtótájékoztatóján reményét fejezte ki, hogy így az ösztöndíjat az eredetileg tervezett időpontban, jövő ősszel legalább a hiányszakmákban be lehet vezetni. Emlékeztetett rá, hogy az Országgyűlés már tárgyalta a szakképzési törvény módosító javaslatát, de az nem kapta meg a  szükséges többséget. Az előterjesztés szerint a regionális fejlesztési és képzési bizottságok által kijelölt hiányszakmákban a szakmunkástanulók jövő ősztől tanulmányi eredménytől függően 10-től 30 ezer forintig terjedő ösztöndíjat kaphattak volna.

A képviselő sajnálatát fejezte ki, hogy a Fidesz „sajnálja a pénzt a fiatalok szakmunkás-ösztöndíjára”. Érdekes párhuzamnak nevezte, hogy a lényegesen nagyobb összegről szóló bankmentő csomagot sikerült konszenzussal elfogadni, de „úgy tűnik, hogy a szegény szakmunkástanulók érdekében nem tudtak megszólalni azok a telefonok, amelyek a bankok ügyében úgy tűnik, hogy megszólaltak”.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva