Hírek

2008.12.21. 09:00

Valujev maradt a világbajnok

Az orosz Nyikolaj Valujev szombaton Zürichben megtarthatta profi nehézsúlyú világbajnoki övét, nehéz küzdelemben - sokak szerint vitatható körülmények között - pontozásos győzelmet aratva a veterán amerikai Evander Holyfield felett.

BAMA

Ha sikerült volna a nála 24 centiméterrel magasabb és közel 50 kilóval súlyosabb 35 szentpétervári öklözőt legyőznie, Holyfield lett volna a Boksz Világszövetség (WBA) történetének legidősebb profi nehézsúlyú világbajnoka. Az 1984-es olimpia bajnoka legutóbb 2000-ben nyert világbajnoki címmérkőzést, azóta viszont több kínos vereséget is szenvedett. Az 1990-es években többek között Riddick Bowe-val és Lennox Lewiszal is óriási csatákat vívó, többszörös világbajnok amerikai sztár (42 győzelem, 9 vereség, 2 döntetlen) októberben múlt 46 éves, s ugyan a szakértők szerint már régen nem kellene bokszolnia, Zürichben bizonyítani akarta, hogy a kor nem a legfontosabb tényező a profi bokszban.

A spanyol AS sportlap is beszámolt Nyikolaj Valujev Evander Holyfield elleni pontozásos győzelméről, a lap szerint a pontozók döntése erősen kétségbe vonható. A 46 éves Holyfiled jobbnak tűnt a Keleti Szörnynél, a zürichi csarnokban helyet foglaló nézők füttyszóval jelezték elégedetlenségüket az eredményhirdetés után.

A német Bild idézi a főszereplők nyilatkozatait. Eszerint Holyfield meglepve értékelte a pontozást, míg Valujev menedzsere szerint az orosz csalódást keltő volt, az amerikai viszont kiváló formáját mutatta. Wilfried Sauerland szerint döntetlen körüli mérkőzés volt, míg a találkozót a helyszínen megtekintő Arthur Abraham szerint Valujev nem érdemelt győzelmet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva