Hírek

2008.12.13. 14:39

Vasárnap éjféltől sztrájk a vasúton

Vasárnap éjféltől határozatlan ideig folytatódik a vasutassztrájk – elentette be Gaskó István, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének (VDSZSZ) elnöke szombaton Budapesten.

mti

A VDSZSZ korábbi nyilatkozatai szerint két fő követelésük, hogy a MÁV Cargo privatizációs bevételéből minden vasutas számára fizessenek ki nettó 250 ezer forintot, valamint hogy a kiszervezett MÁV-társaságok munkavállalóinak (a 2008-as évre visszamenőleg is) adjanak tízszázalékos többlet-béremelést. Az érdekvédők az új menetrendet sem tartják megfelelőnek, mivel az szerintük ellehetetleníti a személyszállítást, ezért kérik a felfüggesztését mindaddig, amíg jobb nem készül helyette.

Sigulinszki Tibor MÁV-szóvivő még szerdán, az eredménytelen munkaügyi egyeztetés után közölte: teljesíthetetlennek tartja a szakszervezetek anyagi jellegű követeléseit. A menetrenddel kapcsolatban elmondta, azt a Vasúti Pályakapacitás-elosztó Kft. készítette a szállítók megrendelése szerint. A cél az volt, hogy minden vonalon ütemes menetrend legyen, de a szűkített költségkeret ezt nem tette lehetővé.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva