Hírek

2008.12.21. 08:55

Vasárnap is bizonytalan a vasúti forgalom

Vasárnap, a korábbi napokéhoz hasonlóan kiszámíthatatlanul közlekednek a vonatok. A még elégséges szolgáltatásról a MÁV és a szakszervezet képviselői nem tudtak megegyezni szombaton sem, így bizonytalan, hogy mely járatok és mikor közlekednek.

mti

A felek vasárnap 17 órakor folytatják az egyeztetést. Szabó Imre, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének éjszakai ügyeletese vasárnap hajnalban az MTI-nek elmondta, hogy a szombat esti helyzethez képest nincsen változás. Emlékeztetett arra, hogy előző nap közeledtek ugyan az álláspontok, de nem született megállapodás. A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) az MTI-nek szombaton este eljuttatott közleménye szerint a MÁV a szakszervezeti követelésekkel kapcsolatban továbbra is hajthatatlan, ezzel az érdekképviselet véleménye szerint: „újabb kesztyűt vág az elkeseredett vasutasok arcába, aminek beláthatatlanok lehetnek a következményei”.
 
A közlemény szerint a tárgyalásokat a még elégséges szolgáltatásokról ugyan fontosnak tartja a szakszervezet, de úgy vélik, hogy az eredeti követelésekről való érdemi tárgyalások nélkül ez csak a munkabeszüntetést konzerválja. A MÁV Zrt. az MTI-hez szombaton késő este eljuttatott közleményében hangsúlyozta: a MÁV a szombati, 69. egyeztető tárgyalásokon is kompromisszumra törekedett, a sztrájk ideje alatt a napi 3 ezer 200 vonatból 506 vonat közlekedését javasolta a még elégséges szolgáltatásként. A szakszervezet ezt nem fogadta el, így marad a kiszámíthatatlan vonatközlekedés.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva