Hírek

2008.12.31. 14:45

Vérten és Iváncsik az év kézilabdázói

A magyar férfi közönség-válogatott „bulimeccsen” 41-36-ra nyert a szerb csapat ellen a veszprémi Budapest Bank Kézilabda Gálán. A gála keretében adták át az év kézilabdázója díjakat Vérten Orsolyának és Iváncsik Tamásnak. A közönség szavazata alapján is Vérten lett a 2008-as esztendő legjobbja.

mti

A programot színesítette még egy akrobatikus kézilabdás show, a Veszprém és a Szeged szimpatizánsainak minden értelemben barátságos összecsapása (14-13-ra diadalmaskodtak a Tisza-partiak), valamint veszprémi és alsóörsi fiatalok szivacskézilabda-mérkőzése.
A magyar és a szerb férfi együttes 24 órával korábban Balatonfüreden is összecsapott - igaz, akkor a hazaiak alakulatát nem a szurkolók, hanem Hajdu János szövetségi kapitány "rakta össze" -, és vendégeknek most sem sikerült a visszavágás. A hétfői 29-28 után most még nagyobb lett a különbség a 2x20 perces derbin, amelyen a 9 méteres vonalon túlról dobott találatok két gólt értek. A magyar csapatban szerepelt a válogatott másodedzője, a Szeged vezetőedzője, a szerb Vladan Matic is, aki a végén betalált a vendég együttest erősítő, Szegeden légiós Dragan Marjanacnak.
 
A Veszprém-Magyarország öregfiúk meccsen – 6 ezer néző előtt - az egy-két évtizeddel korábban csillogó játékosok mutatták be, mennyit tudnak még mostanában is. A 2x15 perces mérkőzésen fellépett - többek között - Csoknyai István, Éles József, Gyurka János, Mezei Richárd, Zubjuk Igor, Zsigmond György, illetve Bakos István, Bíró Imre, Borsos Attila, Hoffmann László, Iváncsik Mihály, Kovács Mihály, Kovács Péter és Marosi László. A közönségszórakoztató meccset a jól hajrázó hazai legendák nyerték 16-14-re.
 
Azért a nők sem maradtak ki a programból. A gyakorlatilag a „nagyválogatott” első sorával felérő közönségválogatott ellen a médiacsapat lépett pályára. Utóbbiban szerepelt például Azurák Csaba, Harsányi Levente, Máté Pál, illetve a vívó Boczkó Gábor, a korábbi ökölvívó Kovács Ko-Ko István, vagy a cselgáncsozó Kovács Antal. A médiásokat segítette Gál Gyula, a januári vb-re készülő válogatott oszlopos tagja is. De ő sem ért sokat, mert a hölgyek 17-16-ra győztek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva