Hírek

2008.12.03. 17:01

Zuschlag: a fél kormány belebukna a történetekbe

Arató Gergely, az Oktatási és Kulturális Minisztérium jelenlegi államtitkára, Kiss Péter, kancelláriaminiszter és Újhelyi István, az MSZP alelnöke is tudott arról, hogy milyen tevékenységet folytat Zuschlag – vallotta korábban dr. Szente Zsolt, a Zuschlag-per tizedrendű vádlottja. A Kiskunhalason praktizáló ügyvéd szerdán a bíróságon írásos vallomást olvasott fel, amiben tagadta bűnösségét.

Miklós László

Korábbi vallomásaival azonban egyértelműen alátámasztotta, hogy Zuschlagék célja kizárólag az állami támogatások megszerzése volt. Szente tudott arról, hogy egy halott kiskunhalasi vállalkozóra, Kisbaranyi Lászlóra, valamint a jelenleg Spanyolországban tartózkodó Suba Attilára akarták verni a balhét. Azt is tudta, hogy személyi titkárát, Lados Istvánt Romániában bújtatta el Zuschlag, és arról is volt információja, hogy néhány alapítvány könyvelési anyagát egy személyautóba rejtették és felgyújtották Zuschlagék.

Szerdán több olyan hangfelvételt is meghallgattak a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon, amelyek Zuschlag és ügyvédje titkosszolgálati eszközökkel rögzített telefonbeszélgetéseit őrzik. Ezeken Zuschlag egyértelmű utalást tett BM-es kapcsolatára, és beszélt arról is, hogy nem tart a lehallgatástól, ám ha mégis rögzítenék a beszélgetéseit, akkor sincs baj: „Már annyi durva történet van rajta, hogy a fél kormány belebukna…” – mondta a telefonba az ügyvédnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva