Hírek

2009.01.05. 15:06

17 év után ismét MotoGP Magyarországon

Hosszú idő után Magyarországon is újra megáll a gyorsaságimotoros világbajnoki sorozat, aminek szeptemberi futama az év talán legnagyobb érdeklődéssel várt hazai sporteseménye. A versenyre szeptember 20-án Sávolyban, a vadonatúj Balatonringen kerül sor. Legutóbb 1992-ben rendeztek gyorsaságimotoros futamot Magyarországon.

mti

A technikai sportok kedvelői a MotoGP mellett a hazai Forma-1-es futamnak is örülhetnek, ez 2009-ben a szokásosnál korábban, július 26-án lesz a mogyoródi Hungaroringen. Nagy világversenyekkel ugyanakkor nem lesznek elkényeztetve a hazai nézők, hiszen az elmúlt évekhez képest kevesebb világ- és Európa-bajnokságnak ad otthont Magyarország: májusban duatlon Eb, augusztusban pedig kettesfogathajtó vb lesz Budapesten. Szintén augusztusban, Balatonfüreden a vitorlázók 420-as és 470-es kategóriájának kontinenstornáját rendezik meg.

A jól bejáratott nemzetközi tornák viszont idén sem kerülik el az országot. Így például vívásban (női párbajtőr és férfi kard Grand Prix, női kard és férfi tőr Világkupa), öttusában (női és férfi Vk) és kajak-kenuban (gyorsasági Vk) ezúttal sem maradnak el az itthoni viadalok. Szombathely is vendégül látja a megszokott módon február végén a kötöttfogású birkózók nemzetközi elitjét (Golden Grand Prix és csapat Vk). A férfi cselgáncsozók ezúttal is megméretik magukat februárban a Vk-sorozatba tartozó Hungária Kupán. Ökölvívásban újra megrendezik a férfiaknak a komoly nemzetközi ranggal bíró Bocskai emlékversenyt Debrecenben februárban, a nőknek pedig a Boszorkány Kupát Pécsett, augusztusban. Mindezek mellett a triatlonosok tiszaújvárosi Világkupa-versenye augusztusban, valamint a női teniszezők Budapest Grand Prix-ja júliusban emelkedik ki a hazai versenynaptárból.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva