Hírek

2009.01.29. 15:21

A filmvilág hírei

A mai hírekben olvashatnak a legújabb Tomb Raider-filmről, a Frost/Nixon sikeréről, egy új animációs filmről és Julia Roberts unokahúgáról.

Europress

Megan Foxra cserélik Angelina Jolie-t

Szalad az idő: a producerek úgy döntöttek, hogy a hatgyerekes Angelina Jolie már öregecske ahhoz, hogy Lara Crofként ugrándozzon különböző sírboltokban, ezért a legújabb szupercsaj, Megan Fox veszi át a helyét a Tomb Raiderben. Foxot már megválasztották a legszexisebb filmsztárnak, és a Transformers-filmeknek köszönhetően lassan neki is lesz olyan magas az árfolyama, mint Angelinának.

Angelina Jolie-ért szerencsére nem kell aggódnunk, elhalmozzák jó szerepekkel. Hamarosan az Elcserélt életek című Clint Eastwood-filmben láthatjuk őt viszont. (Elcserélt életek – hazai bemutató: 2009. február 12.; Transformers: A bukottak bosszúja – hazai bemutató: 2009. június)

A legjobb felnőtteknek való film a Frost/Nixon

A legjobb film Oscarjára jelölték, és már most elnyert egy másik rangos díjat a Frost/Nixon. A világ legnagyobb példányszámú magazinja, az 50 felettieket megcélzó AARP The Magazine az Év Legjobb, Felnőtteknek Való Filmjének választotta. A magazin szerkesztősége minden évben kiválasztja azt a mozit, amit egy érettebb, gondolkodni is hajlandó ember is érdeklődéssel nézhet végig.

Az idén öt Oscarra jelölt Frost/Nixon azt a történelminek tartott maratoni tévéinterjút mutatja be, amelyben a bukott Richard Nixon megpróbálta tisztára mosni becsületét. Annak érdekében, hogy könnyű legyen a dolga, egy általa tapasztalatlannak tartott angol műsorvezetőt kért fel amolyan mikrofonállványnak. Ám csalódnia kellett: Frost felnőtt a feladathoz, és alaposan megszorongatta interjúalanyát.

A Nixont játszó Frank Langellát szintén Oscarra jelölték, és talán mondani sem kell, hogy elnyerte az AARP The Magazine Legjobb 50 Fölötti Színészének járó díját is. (Frost/Nixon – hazai bemutató: 2009. január 29.)

Már a neten a „Szörnyek az űrlények ellen” előzetese!

A DreamWorks stúdió újabb szenzációs animációs filmmel rukkolt elő, amelynek új előzetese már megtekinthető a világhálón (www.uipduna.hu). A Szörnyek az űrlények ellen fantasztikus családi mozi. Titokzatos űrhajó landol Amerikában, amely ellen a hadsereg tehetetlen. A végső fegyverhez nyúlnak: segítségül hívják azokat a mutáns szörnyeket, akiket a kormány egy szupertitkos bunkerben rejteget. Hogy a szörnyek elbírnak-e az űrlényekkel, kiderül a moziban! (Monsters vs. Aliens – hazai bemutató: 2009. április 2.)

Julia Roberts unokahúga Oscar-jelölésre hajt

Még csak 17 éves, de már a jövő nagy sztárjaként emlegetik Julia Roberts unokahúgát, Emma Robertset. A fiatal teremtés, aki Julia bátyjának, Eric Robertsnek a lánya, arra vágyik, hogy jelöljék Oscarra, de megnyerni már nem akarja, mert akkor el kellene mondani a „köszönöm édesanyámnak” kezdetű mondókát, ezt pedig nagy hülyeségnek tartja. Egyébként olyan álmai vannak, mint egy normális kamaszlánynak: szeretne egyetemre menni, örülne, ha lenne egy klassz pasija, Párizsba akar látogatni, és szeretne végre jogosítványt kapni, legutóbb ugyanis megbukott a vizsgán. Hobbija az olvasás, és nem vágyik a magazinok címlapjára. „Ciki, de tök normális vagyok, sőt unalmas – magyarázza Emma. – Ez főleg azért van, mert az összes menő balhé már foglalt. Emiatt nem karambolozom részegen, nem vagyok bulimiás és nem esem teherbe tizenévesen. Ha nem dolgozom, a haverjaimmal lógok, ennyi az egész.”

Emma legutóbb annak örült legjobban, hogy új filmje, a Kutyaszálló pont nyolcéves kishúga születésnapján jelent meg a mozikban, és ettől ő teljesen odáig volt. A Kutyaszálló kedves családi film egy csapat kamaszról, akik kóbor kutyákat istápolnak egy üres házban, amiből nagy kalamajka kerekedik. (Hotel for Dogs – hazai bemutató: 2009. február 26.)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva