Hírek

2009.01.02. 06:55

A gunyoros szőke szexbomba

Újabban a 10! című műsort vezeti a tv2-n. Sztárokra segít ráhúzni a vizes lepedőt. Szorcsik Viki, a Jóban Rosszban sorozat főnővére színházi feladatokban is megállja a helyét.

Rados Virág

– Egyszerre szexbomba és a megtestesült irónia, a 10! című műsor vezetőjeként. Hogyan csinálja?
– Az egyik titok a megjelenés: kedvenc divattervezőmmel, Forgó Diána Napsugárral mindig a legszebb ruhákból választunk. Ami pedig a tartalmat illeti, a megírt szöveghez hozzáteszem az arcjátékomat, a hangsúlyaimat.

– Nemrégiben a dekoltázsokat bírálták, eléggé leplezetlenül. Nem bántotta ez a női méltóságérzetét?
– Olyan pörgő ritmusban zajlik az egész, hogy nincs időm elmélyedni a szövegben. Egyetlen napon négy adást veszünk fel. Ráadásul akkor még nem tudom, hogyan vágják össze később az anyagot.

– A műsorban szinte mindenkire ráhúzzák a vizes lepedőt. Nem tartanak tőle, hogy megsértik az érintetteket?
– Pikírtek vagyunk, de senkit nem akarunk bántani. A karakterek valamennyien olyan szereplők, akiket a bulvár már éppen elégszer gombostűre tűzött. Mi csak újracsomagoljuk az ismert tényeket.

– Korábban azt mondta, szeretné magát sokszínű szerepekben kipróbálni. Médiaszemélyiségként erre hogyan lesz alkalma?
– Tizenkét éves múltam a színészi pályán majd hozzásegít. Sokat játszottam vidéki színházakban, nyáron pedig Jordán Tamás társulatában Kőszegen és Szombathelyen kaptam feladatot.

Szorcsik Viki színésznő, műsorvezető

SZÜLETETT: Salgótarján, 1978. október 11.

PÁLYA: 6 év veszprémi Petőfi Színház, 2 év Vidám Színpad, 1 év debreceni Csokonai Színház, tv2: 4 év Jóban Rosszban, jelenleg: 10!

– Nem fél tőle, hogy a Jóban Rosszban főnővére után most 10!-ben kialakított imázsába skatulyázzák be?
– Az előítéletekkel meg kell küzdeni, de nekem soha nem repült a számba a sült galamb. Mindig képeztem, fejlesztettem magam.

– Van kedvenc szerepe?
– A macskalépcső című darab két figuráját alakítjuk Dobos Judit kolléganőmmel. Túróczy Katalin színműve egy kávézóban játszódik; ott találkozik a két nő: az egyik a férfi felesége, a másik a szeretője. Az előadás, amelyet Trokán Péter rendezett, számomra igazi jutalomjáték. Kár, hogy mostanában nincs hol előadni.

– Mi lesz a Jóban Rosszban főnővérével?
– Január végéig szerepelek a sorozatban. Az alkotók úgy döntöttek, egy ideig pihentetik a karaktert. A 10! című műsor így kapóra jött – és hát váltani tudni kell.

PÁLYA: 6 év veszprémi Petőfi Színház, 2 év Vidám Színpad, 1 év debreceni Csokonai Színház, tv2: 4 év Jóban Rosszban, jelenleg: 10!

Szorcsik Viki: Az előítéletekkel meg kell küzdeni, de nekem soha nem repült a számba a sült galamb. Szorcsik Viki -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva