Hírek

2009.01.19. 19:09

A háromhetes harc után nyugalom van Gázában

Izraelben és a Gázai övezetben is betartották hétfőn az előző nap életbe léptetett tűzszünetet. Az éjszaka nem érte újabb rakétatámadás Izraelt a palesztin terület felől, a Gázai övezetből folytatódott az izraeli csapatkivonás.

É. S.

Gáza utcáin hétfőn, három hét után először ismét a Hamász radikális iszlám szervezet rendőreit lehetett látni. A rendfenntartók, akik az izraeli offenzíva alatt teljesen eltűntek a gázai utcákról, most polgári ruhában és forgalomirányítás feliratú sárga mellényekben tűntek fel újra.

A fegyvernyugvás vasárnap hajnalban lépett életbe, de az első nap még nem tartották tiszteletben. Egyiptom csütörtökre Kairóba hívta az izraeli kormány képviselőit és a különböző palesztin szervezetek tisztségviselőit, hogy a tartós gázai övezeti tűzszünetről egyeztessenek. A 22 napos izraeli hadműveletnek mintegy 1300 palesztin halálos áldozata van, a sebesültek száma meghaladja az ötezret.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva