Hírek

2009.01.23. 18:25

Az Országgyűlés elé viszi a hitelszerződés ügyét a Fidesz

„Magyarország polgárainak nincs okuk aggodalomra sem a Parlament, sem a Szent Korona sorsát illetően, mert nem tehetők pénzzé. Tehát Balsai képviselő úr feleslegesen riogatja a polgárokat” – közölte pénteken az igazságügyi tárca.

V. M.

Szerintük gyermekded az a kijelentés, hogy nemzeti jelképeink, műemlékeink zálogba kerültek volna az uniós hitel felvételekor.

„Már két nappal ezelőtt rámutattam arra, hogy törvénytelen volt az EU-s hitelszerződés megkötése, és hogy a magyar kormány olyan kötelezettségeket vállalt ebben a szerződésben, mellyel elzálogosította Magyarországot” – fogalmazott reagálásában Balsai István. A fideszes képviselő szerint Draskovics Tibor szakminiszter egy semmitmondó közleményt jelentetett meg, mely csak azzal foglalkozik, hogy „Balsai István miként riogatja a polgárokat”. A politikus kijelentette: mindenképpen az Országgyűlés elé fogja vinni az ügyet. Szerinte, ha bebizonyosodik, hogy valóban törvénysértés történt, akkor az az Alkotmánybíróság felülvizsgálatát fogja maga után vonni, és remélhetőleg lesznek személyi konzekvenciák is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva