Hírek

2009.01.12. 08:54

Bevonják a tartalékosokat is

Az izraeli hadsereg szóvivője vasárnap este bejelentette, hogy a hadsereg megkezdte a tartalékos erők bevonását a Gázai övezetben zajló hadműveletekbe.

mr

Az izraeli kormány már egy héttel ezelőtt elrendelte több tízezer tartalékos mozgósítását, a tartalékosok azonban eddig nem vettek részt a harcokban. A tartalékosok gázai bevetéséről szóló hírek egy nappal azután láttak napvilágot, hogy az izraeli légierő röpcédulákat dobott le palesztin településekre a katonai hadművelet kiszélesítésére figyelmeztetve a lakosságot.

Vasárnap az izraeli hadsereg benyomult Gáza városának déli részébe. Palesztin egészségügyi források szerint a vasárnapi harcoknak harminc halálos áldozata van. Eközben a Hamász is folytatta a rakéták kilövését izraeli területre. Hétfőre virradóra az eddigi legkevesebb légicsapást mérte Izrael a gázai övezetre a tizenhét napja tartó offenzíva óta. Az izraeli katonák hajnalig tizenkét Hamász-célpontot lőttek, míg eddig általában legalább harmincat – mondta az izraeli hadsereg szóvivője.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva