Hírek

2009.01.29. 07:21

Biztosan nála lesz az ász

Korda György és póker: eddig úgy tűnik, sikerrecept. Most a TV2 is kipróbálja.

Fábos Erika

– Pókerverseny vagy inkább show lesz az új műsor?
– Kettő az egyben. Lesz benne izgalom, játék és ez az egész nagyon szórakoztató lesz. Sztárpóker címmel fut majd, ami talán sokat elárul. Ismert embereket hívunk majd egy pókerpartira, és miközben kártyázunk, sok minden kiderül róluk, de magáról a pókerről is. Nagyképű lenne, ha azt mondanám, ismeretterjesztő célja is lesz show-nak, de tény, hogy szeretném, ha minél többet megtudnának a nézők erről a csodálatos játékról.

– Mit gondol, mitől ennyire népszerű ez a játék?
– Az elmúlt években sokat gondolkoztam ezen, és arra jutottam, talán azért, mert ez nemcsak szerencsejáték. Kell hozzá figyelem, logika, érteni kell a matematikához, de az emberekhez is. Nem véletlen, hogy menedzsereknek tréningként is tanítják a pókert.

– A műsor ötlete honnan jött? Külföldi vagy saját fejlesztés?
– Sokfelé megfordultam a világban, persze, mindenhol megnéztem azt is, hogyan megy ott a póker. Azt kell mondjam, hogy az én közvetítésem – hadd legyek kicsit szerénytelen – egyedülálló. Ez a műsor sem külföldi ötletből táplálkozik, kizárólag magyar fejlesztés. Három állandó szereplője lesz: az Ász szerepét rám osztották, a Király személye még titok, a Dáma pedig természetesen Klárikám lesz.

Névjegy

1939. január 4-én született Budapesten.

Pályája 1957-ben indult. A Táncdalfesztiválok idején négyszer nyerte el a legjobb előadói díjat, háromszor a közönségdíjat.

1958-tól 1970-ig mintegy 200 kislemeze jelent meg, 32 albumának mindegyike aranylemez lett.

1980-tól énekel együtt Balázs Klárival

2003-tól közvetít pókert a Sport 1-en.

– Egyértelmű volt, hogy Balázs Klári is szerepel a műsorban?
– Hogy úgy mondjam: feltétel. Nélküle nem vállaltam volna. 29 éve éneklünk együtt, szeretem, ha velem van, és azt hiszem, megengedhetem már magamnak, hogy csak olyan dolgokkal töltsem az időmet, ami nekem jó. Klárikám nélkül pedig nem jó: a Csináljuk a fesztivált is azért hagytam ott, mert nem szerepelhetett velem.

– A napokban ünnepelte 70. születésnapját. Mi volt a legszebb ajándék, amit kapott?
– Az, hogy az elmúlt években olyan lehetőségeket kaptam az élettől, hogy mire 70 lettem, megismerhettem önmagam. Kiderült számomra például, hogy van humorérzékem. A pókeren keresztül olyan emberekhez is eljutottam, akikhez a zenémmel korábban nem. Aztán megismertek és megszerettek a fiatalok. Ez mind csodálatos élmény és nagy ajándék, ahogy ez az új műsor is.

Pályája 1957-ben indult. A Táncdalfesztiválok idején négyszer nyerte el a legjobb előadói díjat, háromszor a közönségdíjat.

1958-tól 1970-ig mintegy 200 kislemeze jelent meg, 32 albumának mindegyike aranylemez lett.

1980-tól énekel együtt Balázs Klárival

2003-tól közvetít pókert a Sport 1-en. Korda György „Az elmúlt években olyan lehetőségeket kaptam az élettől, hogy mire 70 lettem, megismerhettem önmagam.” FOTÓ: KALLUS GYÖRGY -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva