Hírek

2009.01.09. 15:53

Bosszúból gyújtogatott egy férfi Zalaegerszegen

Elfogták és őrizetbe vették a rendőrök csütörtök este azt a férfit, aki a zalaegerszegi polgármesteri hivatal döntései miatt gyújtogatott, több százezer forintos kárt okozva

BAMA

Az elkövető ellen rongálás megalapozott gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást. A 35 éves zalaegerszegi férfi elismerte a gyújtogatást, és azt állította, hogy a "hivatal számára nem kedvező döntései" miatt akart bosszút állni.

A gyanúsított először december 12-én hajnalban, a zalaegerszegi polgármesteri hivatal egyik hátsó ajtaja előtt papírból és fából halmot rakott, amelyet meggyújtott. A tűz továbbterjedt az épület műanyag ajtószerkezetére. Január 7-én hajnalban az önkormányzat Kazinczy téri ingatlanján az udvarban lévő műanyag hulladéktároló edényt az épület egyik ablaka elé tolta és meggyújtotta.

A keletkezett tűztől a műanyag tároló teljesen elolvadt és az épület egyik fakeretes ablaktokja is begyulladt. Másnap, csütörtök hajnalban a férfi egy Kovács Károly téri épület hátsó udvarában felgyújtotta a papírhulladékot tároló konténert, de a tűz másik három gyűjtőedényre is átterjedt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva