Hírek

2009.01.26. 17:44

Bővítették a kistérségek pályázati lehetőségeit

Megszűnnek a kifejezetten hátrányos helyzetű kistérségek számára kiírt pályázatok a gazdaságfejlesztési operatív programokon belül. A pénzeket ugyanis máshova csoportosítja át a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ), mert a cégek nem akartak ezeken a területeken beruházni. Az indok: kevés a szakképzett munkaerő és az infrastruktúra hiánya is visszavetette a beruházási kedvet.

Boda V.

A pályázati kiírás módosítására tehát azért volt szükség, mert sokszor „ragadtak bent” pénzek az alapban ahelyett, hogy azt beruházásra elköltötték volna. „Ha az elmaradottabb térségekben nem oldható meg egy-egy projekt, akkor legalább más területeken történjen valami” – mondta Ascsillán Endre, a PricewaterhouseCoopers vezető menedzsere, aki maga is részt vett a pályázatok szakmai egyeztetésében.

Ezért az NFÜ kiterjesztette a pályázók körét: ezentúl pályázhatnak már a nem hátrányos helyzetű térségek is. Idén munkahelyteremtő beruházásokra lehet pályázni, a maximális keretösszeg pedig négymilliárd forint. Ebből 20-150 millió forintos támogatásra pályázhatnak az érintettek. Az első ilyen pályázati kiírás február végétől lesz elérhető.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva