Hírek

2009.01.07. 09:38

Bushék már készülnek a költözködésre

George Bush amerikai elnök és felesége, Laura megkezdte a csomagolást a Fehér Házból való távozás előtt. Az új elnök, Barack Obama január 20-án költözik be a washingtoni elnöki rezidenciára.

BAMA

Dana Perino elnöki szóvivő tájékoztatása szerint Bush - akiről közismert, hogy soha nem késik el semmilyen eseményről, és nem hagyja az utolsó pillanatra a dolgok elintézését - hozzáfogott személyes dolgaik összepakolásához.

Az elnöknek és a first ladynek nincs sok tárgya, amelyet új dallasi házukba kell szállítani, "ne várják, hogy egy nagy Ryder teherautó álljon be a Fehér Ház udvarába" - viccelődött újságírókkal a szóvivő.

A nyolcadik éve Washingtonban lakó elnöki párnak pontosan két hete maradt a Pennsylvania sugárút 1600 címen levő Fehér Házban. A elnöki hatalomátadás legapróbb részletekig megtervezett forgatókönyve szerint a rezidencia január 20-án, Barack Obama beiktatásának napján mindössze 5 órára marad gazdátlan: ennyi idő fog eltelni Bushék kiköltözése és Obamáék beköltözése között.

"Az elnök mindig szeretett korán felkészülni a dolgokra, már megkezdte a dobozolást" - mondta el Dana Perino szóvivő. Hozzátette, hogy a Bush-házaspárnak nem sok saját bútora van a Fehér Házban, lényegében ruháikat, könyveiket és személyes tárgyaikat kell elszállítani.

Azt is elmondta, hogy a Fehér Ház személyzetének az a része, amelyik Bushékkal együtt távozik a rezidenciáról, csak az elkövetkező napokban fog pakolni, mivel az elnök, ahogy korábban jelezte, felpörgeti az utolsó napokat.

A szóvivő szerint a Bush-féle Fehér Ház hivatalai lassan befejezik működésüket, "már nyilvánvalóan nem lesznek új indítványaink, nem lobbizunk a Capitoliumon semmilyen törvény érdekében". Mint mondta, az elnök kommunikációs irodája szinte az utolsó pillanatig működni fog, neki személyesen csak néhány emléktárgyat kell becsomagolni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva