Hírek

2009.01.22. 13:51

Drogdílerek buktak le Komáromban

Nagy összegű készpénzt is találtak a rendőrök, mely szintén a kábítószer-kereskedelem gyanúját erősíti.

BAMA

A nyomozók állampolgári bejelentés alapján vonultak ki a egy lakáshoz, s a helyszíni szemle során több fecskendőt is lefoglaltak, melyekben kábítószergyanús anyag volt. Nagy összegű készpénzt is találtak a rendőrök, mely szintén a kábítószer-kereskedelem gyanúját erősíti.

A nyomozók megérkezésekor a lakásban ketten tartózkodtak: a lakás tulajdonosa és egyik vevője. A nyomozás során kiderült, hogy a 20 esztendős komáromi díler huzamosabb ideje, szlovák kapcsolat útján szerezte be a drogot és a következő szállítmányt épp szerda estére várta. A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztály munkatársai segítségével a szlovák terjesztőt is sikerült elfogni Komáromban. A 25 éves férfi ruházatának átvizsgálása során több kábítószergyanús tartalmú fecskendő került elő zsebéből, melyeket szintén lefoglalt a hatóság.

A lefoglalt kábítószergyanús anyagok szakértői vizsgálata folyamatban van. Amennyiben azok tiszta hatóanyagtartalma meghaladja a jelentős mennyiség alsó határát, úgy 5-től 15 évig terjedő, vagy életfogytig tartó szabadságvesztést helyez kilátásba a törvény. A fogyasztó ellen is eljárás indult, de ő szabad lábon védekezhet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva